Jessica Humleklo

Jag har undervisat yoga sedan 2006. Under hela 90-talet tränade jag yoga till och från, men fastnade på riktigt för yoga när jag fått mitt tredje barn 2004. Då var kroppen så trött och jag kände att jag behövde bygga upp mig på ett mjukt sätt igen. Jag började gå på en yogaklass i veckan och däremellan tränade jag hemma själv tre gånger. Snabbt kände jag att jag började bli starkare, både fysiskt och mentalt och tänkte att ”det här är så bra att jag måste få dela med mig av yoga till andra”.

Idag driver jag en Yogastudio I Stenkullen tillsammans med Karin Hilmarch och Jonas Humleklo. Jag har även yoga i Jonsered. För mig handlar yoga om att möta sig själv på mattan genom att skapa kontakt med andetaget och rörelsen.

Jag är certifierad som ”Experienced 500Hr Yoga teacher” inom Yoga Alliance, vilket innebär att jag har mer än 500 utbildningstimmar och mer än 2 000 undervisningstimmar i bagaget. Den yogastil jag undervisar i är Ishta-yoga som står för ”Integration of Hatha, Tantra and Ayurveda. Det är tre stora traditioner som är hopvävda i en yogatradition. Grundare är Alan Finger som är baserad i New York. Jag har gått större delen av min yogautbildning hos Ulrica Norberg i Stockholm, men har även blivit undervisad av Alan och Sarah Finger, Mona Anand, Wendy Newton, Peter Ferko baserade i New York, Katrina Repka, baserad i London, Simon Krohn, Köpenhamn med flera.

Inspirerad av alla människor jag möter på mattan har jag även utbildat mig till Mental Tränare på Skandinaviska Ledarhögskolan med Lars-Eric Uneståhl i spetsen. Jag blev klar med min utbildning 2018 och nu ser jag fram emot att även få jobba med att hjälpa människor att medvetet kunna styra sina liv dit de vill och få ut sina inneboende talanger, både genom yoga och mental träning.

När du yogar med mig startar du där du befinner dig just nu och yogar helt kravlöst med intentionen att möta dig själv, hitta in i ditt andetag, din rörelse och din egen kraft. Samma sak med mental träning där vi enbart jobbar härifrån och framåt, tittar på vad du vill uppnå och vad du behöver för att nå dit. Allt är möjligt!

Jonas Humleklo

Med bakgrund i Qi Gong började jag träna yoga 2007 och kände direkt att det var ett sätt som passade mig att träna kroppen i harmoni och balans. Jag utbildade mig sen till yogalärare 2012, hos Globalyoga i Göteborg. Och 2013 hittade jag min yogaform på ett stort event i Göteborg där Jonathan Monks undervisade i koreografisk vinyasayoga. Sedan dess har jag tränat och utbildat mig i den annorlunda yogaformen ”Yoga Monks” hos Jonathan Monks och Mithila Kara. Jag har här tre års teachertraining sedan 2016.

Jag undervisar klasser på Yogastudion Stenkullen och senioryoga på Kyrkbytorget i Lundby. Inriktningen är hatha vinyasa med kroppen som en enhet.